12.2.14.

Favoriti za mesec januar :)

Još jedan mesec je iza nas, već smo u i u februar dobro zašli, međutim mislim da i dalje nije suviše kasno za januarske favorite s obzirom da se radi o proizvodima vrednim pažnje J

Ovo su proizvodi koje sam najviše koristila u proteklom mesecu.



Najpre su tu dva divna, predivna ruža.
Prvi je Avon Ultra Rich Colour ruž u nijansi Chic o kome sam vec pisala u ovom postu.
Sada ću dodati još i sliku na usnama.

Generalno smatram da slike na usnama ponekad mogu biti loša smernica, iz prostog razloga što se boja može razlikovati u zavisnosti od podtona kože, kao i same pigmentacije usana.

Ono što smatram da je bitno napomenuti jeste da su moja usta srednje pigmentovana, i kao što već stoji u opisu - toplog sam podtona.

Ovo je swatch ruža Avon u nijansi Chic na mojim usnama.

                                  

Pored ovog ruža, novitet mi je ubrzo postao favorit, u pitanju je Avon UC Absolute ruž u nijansi Warm Honey, predivna nude nijansa sa pojačanim braonom podtonom, ali odlična za svakodnevni make-up ili uz neki smokey-eyes.


Ovaj ruž je srednje pigmentovan, veoma negujući i kremast, sadrži vitamin E i C, kolagen, kao i spf 15.
Ovo je tek prvi ruž iz ove linije koji sam probala, i ne verujem da ću se zaustaviti na njemu. Veoma je ugodan na usnama, pristupačne cene, dovoljno postojan za ovakvu vrstu ruža, sve preporuke zaista.

Evo kako izlgeda warm honey na mojim usnama.


U proteklom mesecu je bila voljena i Maybeline Great Lashes Lots of lashes mascara.
Ovu maskaru koristim tek 5 nedelja i ono sto mogu sa sigurnošću da tvrdim jeste da lepo drži uvijene trepavice koje doduše uvek prethodno uvijem sa uvijačem, kao i da zaista daje zavidan volumen trepavicama. Ima silikonsku četkicu koja se pri kraju sužava. Jedina zamerka ovoj maskari jeste da na kraju dana (posle otprilike 8h) počinje da se kruni i to je je ono što mi smeta kod nje, njena trajnost bi ipak mogla biti bolja. Sve u svemu sasvim pristojna maskara, pristupačne cene koju sam rado koristila.
Čini mi se da se trenutno može naći u DM po ceni od 400 i nešto dinara.




Nega u zimskim danima mi je izuzetno bitna. Obožavam kreme za ruke i mazalice za usta, oni su moji svakodnevni pratioci.

Tokom januara, moja postavka se sastojala od sledeća dva proizvoda.
Labelo koje sam najviše koristila je Alverde od nevene koje je doslovno fantastično, odlično neguje usta, prilično je povoljno, oko 139 dinara čini mi se i sigurna sam da će od sada biti veran stanovnik mog nesisera.
 

Što se tiče nege ruku, Mixa Rough Areas krema je pravo otkriće za mene. Veoma je koncentrovana, malo je potrebno da se namažu cele ruke. Na deklaraciji tvrde da je namenjena za negu i određenih područja, kao što su kolena, laktovi, pete. Defitnitivno potvrđujem da je odlična za sve suve delove na telu.  Sjajna je za noćnu negu, kad se ujutru probudim, ruke su mi meke i negovane na dodir. Tokom dana sam je takođe koristila, ruke su nežne i zaštićene od spoljnih potencijalno isušujućih uticaja.



Sledeća tri proizvoda su zaista sjajna i pomogli su mi da delujem manje neispavano tokom napornog i radnog januara.

                            

Prva na redu jeste Maybeline colorama senka za oči broj 203
U pitanju je mono senka bež boje se saten finišom koja zaista lepo deluje na oku, otvara ga, prilično je pigmentovana, nešto je trajnija sa bazom, ali uzimajući u obzir pristupačnu cenu, ovo je jedna zaista i više nego odlična senka, vredna pažnje. Kad god mi treba nesto brzo za dnevnu varijantu, ili pak kao HL za unutrašnji ugao oka, ovo je uvek senka za koju se prvo hvatam ako ne znam sta ću. Sve preporuke zaista.
Pokušaj swatcha ove senke :)



Sledeća jeste Deborah 2 in 1 long lasting eyeshadow with primer
U pitanju je kremasta senka zagasito roze boje u nijansi 1 sa subtilnim shimerom koji dolazi do izražaja  kada se senka nadogradi do pune boje na kapku. Naime senka nije mnogo pigmentovana, kako mi se činilo da će biti pri samom testiranju u prodavnici. Potrebno je čak 3 sloja da bi se nadogradila do pune boje. I to joj je jedina i najveća mana. Ne suši se brzo nakon nanošenja, te može fino da se izblenda. Zaglađene je, silikonske teksture.
Proizvođač tvrdi da je u isto vreme i senka i prajmer. Moram priznati da je prilično trajna kada je stavim samostalno na kapak uz recimo neku senku u pregib, 7h bez pomeranja izdrži. Ukoliko je stavim sa bazom, mirna sam maltene ceo dan.
S obzirom na slabiju pigmentaciju, a dobru trajnost, volim je koristiti kao baznu senku.


Nažalost ova senka nije u ponudi u Srbiji i ne može se ovde kupiti. Ja sam je uzela u Makedoniji.
Ali sam je pomenula da vam ukažem na nju ukoliko nekom prilikom naletite na ove kremaste senke, da obratite pažnju na njih - ukoliko vam ovako nešto treba.

I ubacih i Artdeco Mineral Kalaj Liner u nude nijansi koji koristim za waterline, on je moj verni saveznik već dosta dugo, obožavam ga, baš fino otvori oko, delujem dosta odmornije I svežije sa njim. J

I za kraj još par reči o već svima poznatom Garnier bluru. Napravio je pravi bum u blogosferi.
S obizrom na masu pozitivnih recenzija i pritom je do skoro bio I na sniženju u Liliju morala sam ga probati. Nema komedogenih sastojaka, jedini potencijalni problematičan sastojak jeste silikon. Tako da ukoliko vam silikon ne odgovara u proizvodima za lice, Garnier blur nije za vas.


Proizvođač obećava da će ovaj proizvod u 5 sek ujednačiti ten, bore, široke pore i nesavršenosti na vašem licu. Momentalno, koža deluje neverovatno glatko i izgleda mlađe. Nanosi se nakon dnevne kreme.
Blur vam neće nit pokriti, nit smanjiti nepravilnosti. Nakon nanošenja lepo zagladi lice koje bude fino pripremljeno za ostatak šminke. Meni je bitno da je zaista nekomedogen, lice mi fino reaguje na njega. Pore popunjava minimalno, mala razlika pre i nakon nanošenja blura se može primetiti, meni lično produžava trajanje šminke, te odlaže prosijavanje.

Kako vam se čine moji favoriti za mesec januar? Imamo li koji zajednički? J
Veliki pozdrav do sledećeg posta J

7 коментара:

  1. Avlevrde balzam sam zaobišla misleći da nije ništa posebno, a privlačilo me što sadrži neven :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam ga ranije zaobilazila iz sličnih razloga, iako sam još odavno nailazila na njegove pohvale, međutim kada sam ga ugledala u dm krajem decembra, rešila sam da mu dam šansu i stvarno sam prezadovoljna :)

      Избриши
  2. Ništa od navedenog nisam nikako ni probala :D Garnier moram uganjati, dosadilo mi je da svi toliko bruje o njemu a ja ništa :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je Garnier sjajan, iako ima različitih mišljenja, recimo ako si okoreli masnokožac ili loše reagujes na silikone - možda i bolje da ga preskočiš, u suprotnom mislim da vredi probati :)

      Избриши
  3. Avon ruževi i Garnier Blur su i moji favoriti :)

    ОдговориИзбриши
  4. hello dear. you have very nice blog. I love it <3
    tell me what about follow each other, I always follow back so let me know (>‿♥)
    xoxo from Spain
    www.thegrisgirl.blogspot.com.es

    ОдговориИзбриши