31.1.14.

Moja nega stopala


Nedugo nakon što sam otvorila blog - nestadoh, ispiti su bili krivi za to J
Sada ću imati više vremena da se posvetim blogu i pisanju J

Danas želim da Vam pišem o svojoj nezi stopala.

Obavezno jednom nedeljno detaljno sređujem stopala, i nakon toga praktikujem svoju svakodnevnu rutinu za ista.
Obično jedanput nedeljno stavim stopala da se nakisnu u toploj vodi, u koju prethodno stavim sirće i sodu bikarbonu. Kada radim pedikir ne volim da koristim mirišljave i slične kupke, već mi gore navedena kombinacija u potpunosti odgovora iz razloga sto je odličan antiseptik, omekšava  izumreli deo epitela, koji posle lako mogu da uklonim i ostavlja mladu i meku kožu. Pete mi umeju biti najproblematičniji deo stopala, te njima posvetim najviše pažnje.

Ono što mi najviše pomaže u otklanjanju mrtvog dela epitela jeste:  

Balea Fuss sumporni sunđer za stopala


Sta proizvođač obećava:

Ekstra jak. Za otklanjanje zadebljale kože. Može se koristiti i za ruke, laktove i kolena. U kombinaciji sa vodom uklanja fleke od ulja, mastila, boje i nikotina.
Upotreba: sumporni sunđer nakvasiti (može se dodati i sapun) i istrljati zadebljala mesta. Zatim detaljno isprati. Za lakše otklanjanje zadebljale kože pre upotrebe omekšati stopala u toploj kupki.
Napomena: Oprezno primenjivati na osetljivoj koži. Osobe koje imaju problem sa cirkulacijom i dijabetičari bi trebalo da se pre upotrebe posavetuju sa lekarom.

Sta kažem ja:

Meni lično nije prejak, ne iritira mi kožu ni najmanje, a pritom zadebljalu kožu peta fantastično otklanja. Nakon što sam otkrila ovaj sumporni sapun nemam više potrebe da koristim turpije i slična pomagala. Za ruke, laktove i kolena ga nisam koristila jer nisam imala potrebe.  Ono što takođe mogu da potvrdim jeste da se može koristiti za uklanjanje fleka sa odeće, za mene osobno potpuno neočekivano, ali izuzetno uspešno ih uklanja. 
Multifunkcionalan proizvod koji vredi imati. Prilično je povoljan. Može se nabaviti u DM po ceni oko 139 dinara. 

Po završetku pedikira u obilatom sloju nanosim Balea kremu za stopala sa čajnim drvetom


Sta kaže proizvođač:

Dolazi u pakovanju od 100 ml. Sa čajnim drvetom. Sa ekstratom vinove loze i vitaminima. Osvežava i neguje opeterećenu kožu. Poboljšava cirkulaciju. Čajno drvo ima antiseptička svojstva, a takođe sprečava pojavu gljivica. Ekstrat lista crvene vinove loze smanjuje otok stopala i noge. Dermatološki ispitano. Bez dodatka boje.


Sta kažem ja:

Proizvođač obećava mnogo stvari u jednoj kremu. Ono što ja mogu da potvrdim jeste da mi zaista neguje kožu stopala i pokazalo mi se kao odlična kombinacija: mazanje ove kreme nakon sređivanja stopala. Dopada mi se što ima antiseptička dejstva i sprečava pojavu gljivica. Bogu hvala, do sada nisam imala problema sa tim, te ne mogu reći da li direktno deluje na to, ali svakako mi ova krema nije ni stvorila nikakav dodatni problem, stopala neupitno ostavlja negovanim i nežnim na dodir, odlična je za zimski period. 
Dostupna je u DM  za nesto manje od 300 dinara.

Kao svakodnevnu rutinu za stopala volim da korstim ovu Avonovu kremu za pete sa đumbirom i belim čajem


Dolazi u pakovanju od 75ml. Kod ove kreme mi se dopada što se vrlo brzo upija, stopala su meka na dodir i ostavlja  taj zaštitni sloj koji se stvori na koži nakon mazanja ove kreme i koji traje sve do sledećeg tuširanja i mazanja stopala, dopada mi se što mi na taj način štiti stopala do ponovnog mazanja i sprečava zadebljanje peta. 
Često bude u ponudi u katalogu, regularna cena je oko 450 dinara, ja sam nabavila zalihe u novogodisnjem katalogu za samo 149 dinara :)

Poslednja stvar koju sam ubacila u svoju rutinu jeste Balea penu za stopala sa ureom i shea puterom


Sta kaže proizvođač:

Balea pena za ispucale pete, 100 ml
Sa ureom i šea puterom. Dozvoljava koži da diše. Neguje veoma suvu i grubu kožu. Brzo se upija, ne zapušava pore i ne masti kožu. Urea i glicerin pružaju koži vlažnost. Šea puter i ulje od avokada čine kožu elastičnom.
Upotreba: Pre upotrebe dobro promućkati. Dva puta dnevno naneti i umasirati na određeno mesto. Koristiti na suvoj i čistoj koži. Dermatološki ispitana. Bez boja. Mogu je koristiti i dijabetičari. Izbegavati kontakt s očima i sluzokožom i povređenom kožom. Pakovanje je pod pritiskom.

Sta kažem ja:

Svdija mi se što izlazi iz tube isto kao pena za brijanje, skoro je i identične konzistencije, volim taj osećaj pene pod prstima, koža je odmah prilikom nanošenja upije, sjajna je kada mi je potrebno brzinsko sređivanje i idealna za leto. U odnosu na ostale dve kreme koju sam pomenula u ovom postu, ova pena je najmanje negujuća gledajući na duži rok, ali je ugodna za korišćenje, kao što rekoh - leti mnogo više praktikujem da je koristim, sada je tek povremeno ubacim u svoju rutinu. S obzirom da je ipak bila voljena, smatrala sam da bi bilo red da se i ona pomene u ovom postu J

Evo još jednom svi na okupu 



To bi bilo sve J

Kako vi negujete svoja stopala? Koja vam je omiljena krema, trik za sredjivanje stopala?  :)

Veliki pozdrav do sledećeg posta J

10 коментара:

  1. I ja redovno koristim avon kreme za negu, odlične su! :D

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam primijetila Balea pjenu i baš se čini kao zanimljiva stvarčica. Od Avona za stopala volim Planet spa proizvode, koji i mirišu i njeguju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Planet spa nisam jos uvek probala, ali mogla bih sledecom prilikom kada budem narucivala nesto iz Avona za negu stopala. :)
      Balea penu od srca preporucujem, meni je lično draga i zaista ugodna za koriscenje :)

      Избриши
  3. Анониман31.1.14. 18:55

    Drago mi je da si spomenula Balea kremu za pete... ja je redovno koristim, veoma sam zadovoljna...koza izmedju noznih prstiju mi se poboljsala, cak se i kod noktiju vidi poboljsanje - stvarno deluje protiv gljivica...a sto se tice sumpornog sapuna - bolji je od bilo kog proizvoda za skidanje fleka, a pogotovo uklanja fleke od hemijskih olovaka...bar ja imam taj problem zbog dece...toplo ga preporucujem svima :) a ocat i soda bikarbona su zaista odlicni za dezinfekciju :)
    Zelim ti puno uspeha u daljem blogovanju :) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo mi je drago sto imamo slična iskustva i zapažanja, sirće i soda su pobednička kombinacija zaista.
      A Balea sumporni sundjer je i za mene veliko otkriće, zaista uklanja fleke! :)
      Sto se Baleine kreme drago mi je sto si podelila sa nama iskustva i da se poboljšanje i kad su gljivice u pitanju moze videti! :) Pozdrav

      Избриши
  4. Ovo mi je baš trebalo. Nisam probala ništa od Balea programa za stopala, pa nisam znala odakle da počnem. Sjajan post.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aleksandra, bas mi je drago da ti se post dopao i bio od koristi :)))

      Избриши
  5. Анониман4.2.14. 14:30

    Redovno koristim avon kreme,odlicne su :) Kad ce sledeci post?...Veoma su detaljni,rado ih citam...samo tako nastavi :) pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se, odlicne su Avon kreme :)
      Sledeci post ce biti nadam se do kraja ove nedelje :)
      Drago mi je da ti se dopadaju postovi, hvala najlepse na ovako divnom komplimentu :)

      Избриши