2.8.14.

Moja nega kose

Pozdrav  svima J

Dugoooooo me nije bilo zbog mnogo obaveza koje su me sustigle, međutim ponovo sam u formi, planiram da se posvetim svom blogu i trudicu se svim snagama da održavam kontinuitet.  

Počeću najpre od posta u kome ću vam predstaviti proizvode koje koristim za negu kose.


                                                                                                                                                                    Počnimo od osnovnog – a to je šampon. Koristim Afroditin šampon sa belim lukom protiv opadanja kose i za sada sam prilično zadovoljna ovim šamponom. Postoji dosta oprečnih mišljenja po pitanju litarskih šampona. Ja ga još uvek ne koristim dovoljno dugo da bih mogla reći da li deluje protiv opadanja kose na duže staze, ali za sada ispunjava sve neophodne kriterijume: nije previse agresivan, fino opere i očisti kosu, naročito od naslaga silikona koji se nalazi u preparatima za oblikovanje kose, a da je pritom ne isuši.


Povremeno ubacim Balea ArganOil šampon koji je meni lično malo jači u smislu isušivanja u odnosu na prethodno pomenuti i kojeg koristim jednom u  12-14 dana da temeljnije očistim kosu od naslaga silikona.



Kada je u pitanju pakovanje, moje omiljeno je hidrantatno  pakovanje Vegeterian Miracle od Davinesa i zaista je jedno pravo čudo za moju kosu. Po specifikaciji proizvođača ovo je zapravo regenerator koji se drži na kosi 10 minuta i koji sadrži pirinčane proteine, alge i avokado. Meni lično je fantastičan. Ono što mi se najviše dopada kod njega jeste što zaista vidim dugoročne efekte na kosi od kada ga koristim. Kosa je mnogo lepša i kvalitetnija. Čim ga stavim, kosa postaje instant meka i glatka i raščešljava se sa neverovatnom lakoćom.

Kada njega koristim dovoljno mi je da operem kosu nekim od gore dva pomenuta šampona, stavim njega i ostavim je da se prirodno osuši i kosa mi zaista bude predivna, meka, svilenkasta, bez naelektrisanja. Sve preporuke ukoliko vam je neophodna hidratacija za kosu.

Početkom ove godine sam ubacila i Garnier regenerator od avokada. Ovo je zaista sjajan preparat kada je hidratacija u pitanju, koji je prilično povoljan. Najbolji efekat dobijem kada ga stavim na kosu koju obmotam u kesu ili recimo kapu koju koristim za zaštitu kose od kvašenja, i drzim ga bar pola sata, zagrevajući fenom. Kosa bude meka i negovana.



Na redu su 2 proizvoda koja najcešće kombinujem kada su u pitanju zaštita od toplote i stilizovanje kose.

Na mokru kosu konkretno dužinu kose, stavim Amiku straight up smoothing, zatim je osušim fenom i na krajeve stavim L’orealovo ulje - huile extraordinaire. Ovo ulje zaista lepo zagladi krajeve i prilično se sporo troši, malo je potrebno ukoliko nemate isuviše gustu kosu. Jedina mana je što efekat nije dugotrajan, što je u suštini slučaj sa svim uljima na bazi silikona. Amikom sam  odusevljena, više u posebnoj recenziji.




Pantene prov aqua light je lagani negujući sprej namenjen tankoj kosi, divno miriše i ja najčešće koristim da osvežim kosu odnosno krajeve nakon 2 dana od pranja i posebno me oduševljava jer neutrališe miris duvana koji kosa neverovatno prima kad god se nađem u pušačkoj zoni.


Na kraju moram pomenuti Macadamia No Tangle četku koja je moje potpuno otkriće prošle godine. Apsolutno je savršena za ravnu i talasastu kosu. Kosu rasčešljava bez najmanjeg problema, mislim da mi pomaže dobijanju još lepšeg isfeniranog efekta, kada kosu sušim fenom. Sve preporuke i pohvale za nju.




To bi bilo sve za ovaj post J

Kako vam se dopadaju proizvodi koje koristim? Imamo li neke zajedničke? :)

Veliki pozdrav do sledećeg posta J

10 коментара:

  1. Odlični proizvodi na listi. Delimo ljubav prema Davines Vegetarian Miracle :)

    ОдговориИзбриши
  2. I ja sam koristila Afrodita beli lukac. Čekam recenziju za Amika ulje, a ovu Macadamia četku svi toliko hvale da ću morati i ja da je kupim.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман4.8.14. 23:36

    Sjajni proizvodi....Pantene aqua light zaista lepo miriše, a Macadamia četku mnogo volim.

    ОдговориИзбриши
  4. meni je garnierov regenerator avokado u top 3 najbolja ikad :) ne daj boze da ga ikad povuku. nemam makadamiju cetku, ali imam tangle teezer, kad se iglice iskrive uzet cu makadamiju, jer ima rucku, TT mi izleti cesto iz ruke.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Apolutno se slažem za Garnier, koji god proizvod da dodam u svoju rutinu kada su maske i regeneratori u pitanju, Garnier će uvek biti u samom vrhu jer za pristupačnu cenu, dobijam odličan proizvod koji mi divno deluje na kosu :)

      Razumem u potpunosti, uzmi Macadamiu, verujem da nećeš požaliti :)

      Pozdrav :)

      Избриши
  5. I ja koristim Lorealovo ulje, meni se jako dopada. Balea šampon je odličan za suvu kosu, meni se brzo masti tako da mom tipu nije najidealnije rešenje. Moram više da probam taj Garnier regenerator svi ga hvalite. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. L'orealovo ulje uvek rado koristim i prilično se sporo troši, tako da mi se čini da ćemo se još dugo družiti :)

      Obavezno probaj Garnier regenerator, zaista je sjajan :)

      Pozdrav :)

      Избриши