10.9.14.

Amika Straight Up Smoothing Balm

Pozdrav svima,

Danas vam predstavljam jedan proizvod za kosu koji obećava privremeno ispravljanje kose. Kako mi se pokazao, pročitajte u nastavku.



Dolazi u čvrstom plastičnom pakovanju od 59 ml sa pumpicom kojom fino možete istisnuti količinu proizvoda koja vam je neophodna.

Sta kaze proizvođač:

Straight Up balzam za privremeno ispravljanje kose. Balzam se aktivira toplotom i pruža zaštitu od vlage, toplote aparata za oblikovanje, a ujedno čini kosu ravnom, glatkom, lakom za oblikovanje i bez naelektrisanja.  Lagana formulacija sadrži retku biljku Obliphica koja čak i najneobuzdaniju kosu čini zdravom i glatkom. Idealna je za suvu, naelektrisanu ili neposlušnu kosu. Ne sadrži sulfate, parabene i veštačke boje.

Upotreba:

Da biste postigli željeni efekat, ranomerno raspodelite na vlažnoj kosi i isfenirati deo po deo. Za ekstra ravan efekat, preći kosu presom.


Sta kažem ja:

Proizvod je lako dozirati i nije potreba velika količina istog, bele je boje, balzamaste teksture i meni lično veoma prijatnog mirisa koji se duže zadržava na kosi.

Koristim ga stavljajući ga na celu dužinu oprane i isfrotirane kose koju nakon toga krećem da sušim fenom. Kada kosa postane polu suva, raščešljam je i krećem da je feniram. Ono što sam takođe primetila jeste da u velikoj meri olakšava raščešljavanje kose.
Ovaj proizvod ubrzava i olakšava feniranje, tako da se može u potpunosti iskoristiti efekat ovog proizvoda i dobiti isfenirana i ravna kosa.
S druge strane, ukoliko ne planiram da se feniram, a svakako moram osušiti kosu fenom, odlučujem se za korišćenje ovog proizvoda jer štiti kosu od toplote i uz konstantno provlačenje četke prilikom sušenja kose, dobijem prilično ravnu kosu koja izgleda meko i negovano na dodir. Ono što moram naglasiti jeste da nemam isuviše talasastu i neukrotivu kosu, tako da mi i ova druga varijanta odgovara.
Efekat ravne kose u drugom slučaju svakako kraće traje, dok je u prvoj varijanti ista situacija kao i kad fenirate kosu.
Za dobijanje izuzetno ravne kose, kao i još trajnijeg efekta, neophodna je presa za kosu. Mada je po mom mišljenju, ona zaista nepotreban učesnik u celoj ovoj priči ukoliko koristite ovaj proizvod, s obzirom da i bez nje možete dobiti prilično ravnu i urednu kosu.


Meni se dopada što ovaj proizvod zaista radi većinu, ako ne i sve, što obećava.
Prvo i osnovno štiti kosu od toplote, što se može potvrditi silikonima koje ima u svom sastavu. Nakon sušenja odnosno feniranja, kosa je meka i svilenkasta, nema ni traga suvoj i naelektrisanoj kosi. I najbitnije kada je ovaj proizvod u pitanju, kosa je ispravljena.

Sastojci:

Water/Eau/Aqua, Cyclotetrasiloxane, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Peg-40 Castor Oil, Stearalkonium Chloride, Polysorbate 60, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Seed Oil, Panthenol, Prunus Serotina (Wild Cherry) Bark Extract, Arnica Montana Flower Extract, Silk Amino Acids,Ffragrance /Parfum, Cinnamidopropyltrimonium Chloride, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Triethanolamine, Citric Acid, Butylphenyl Methylproponial, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene, Carboxaldehyde, Hydroxycitronellal, Citronellol, Coumarin.

Svakako je plus što ne sadrži sulfate, parabene i veštačke boje.



Zaključak:

Iako ima 59 ml, radi se o jednom ekonomičnom proizvodu koji vam može dugo potrajati jer nije potrebna velika količina za celu dužinu kose. Prijatnog je mirisa i zaista radi ono što obećava. Ispravlja kosu, zaglađuje krajeve, štiti od izvora toplote i eliminiše nalektrisanje. Što se mene tiče, sve preporuke.

Da li ste koristile Amika straight up smoothing balm? Koji je vaš omiljeni proizvod za ovu namenu?

Veliki pozdrav do sledećeg posta J


4 коментара:

  1. Анониман11.9.14. 12:19

    Dobra recenzija...ja volim Revlonov Uniq One za zastitu od toplote, on mi je odlican.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :)
      Unique One nisam probala, ali sam procitala dosta pozitivnih utisaka, nikad se ne zna :)

      Pozdrav :)

      Избриши
  2. Meni je amikin ispravljac neuporedivo bolji unique1. Revnon navodno radi sve zivo, a u stvari bi mi samo umetlio kosu, dok od amike postaje ravna i meka-bas kako treba.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao što već pomenuh, Revlon nisam probala, dok se za Amiku potpuno slažemo :)

      Pozdrav :)

      Избриши