16.9.14.

Nega lica - letnje izdanje

Pozdrav svima,

Iako se već približava kraj leta, vreme je prilično promenljivo, ali još uvek ima pomalo sunčanih i toplih dana, tako da sam odlučila da vam pokažem svoju letnju rutinu kada je nega lica u pitanju. U svakom slučaju, većinu proizvoda ću zadržati i u daljoj rutini, tako da mislim da zaslužuju svoj post.


Najpre nešto o mom tipu kože, leti je moja koža izrazito masna sa proširenim porama, sklona lučenju prekomernog sebuma, i kao i uvek čišćenje je najbitniji i osnovni korak u mojoj nezi lica.


I ujutro i uveče koristim Afrodita young&pure pores minimizing anti-imperfections  za umivanje lica. Dobro čisti lice, pritom ga ni najmanje ne isušuje i sužava pore, ali ovaj efekat sužavanja traje samo dok se proizvod koristi.


Nakom umivanja, ujutro koristim Avene Soothing hidratantni serum koji mi je dovoljno hidratantan za letnje dane, lepo deluje na moju kozu, ovo je već druga bočica koju koristim, mogli ste je videti u new in (klik).



Izvor: klik

Na kraju je nezaobilazna krema za zaštitnim faktorom, ovog leta me je verno štitila La Roche Posay ANTIHELIOS XL Dry touch gel – cream anti-shine SPF 50. U suštini za moju kožu nema nekomedogene kreme sa zaštitnim faktorom, meni je svaka mnogo brže punila pore, neke su izazivale i iritiacije. Kod ove LRP kreme mi se dopada što me zaista štiti od štetnih UVA i UVB sunčevih zraka, doslovno ni jednom nisam nit pocrvenala, nit izgorela i nije mi izazvala iritacije što je veoma bitno. S druge strane, pore mi se jesu brže punile i ova anti-shine varijanta ume da ostavi blagi beli trag što ja u potpunosti zanemarujem.
*Koristile smo je i mama i ja, i kako se potrošila, tako je mama bacila ambalažu, te vam je nisam mogla uslikati.


Kada je večernja nega u pitanju, nakon umivanja, lice obrišem micelarnom vodom koja mi ujedno i tonira lica i uklanja preostale nečistoće, ukoliko ih ima. Koristim Eucerinovu, ona mi se odlično pokazala jer ne ostavlja nikakav dodatni sloj na koži nakon korišćenja, dobro uklanja nečistoće, ostatke šminke i ne izaziva iritacije.



Na samom kraju nanosim Reboa kremu za problematičnu kožu na bazi prirodnih sastojaka, koju koristim od maja ove godine, kupila sam je na sajmu kozmetike ove godine i pokazala mi se i više nego odlično i spasla lice u periodu kada je ponovo krenulo da divlja.


Kada je u pitanju nega kože oko očiju, koristim Dahlia kremicu na bazi matičnih ćelija Alpske ruže, kako ujutro, tako i uveče. Ovo je jedna lagana kremica za hidrataciju i dobra podloga za korektor. Moje područje oko očiju je još uvek u prilično dobrom stanju, ali smatram da je preventiva spas, tako da kako sam prekoračila 20-tu godinu, tako da sam i krenula sa negom područja oko očiju. Nešto detaljnije na tu temu, imate u ovom postu Dear Skin koji je stvarno odličan i vredan čitanja (klik).



Za sam kraj pominjem Aktivni kiseonik kog redovno imam među svojom preparativom, odlično mi se pokazao u kombinaciji sa Reboa kremom za problematičnu kožu.

Kako vam se čini moja nega lica? Imate li neku sugestiju? Da li koristimo neke zajedničke proizvode?

Veliki pozdrav do sledećeg posta J

9 коментара:

  1. Odlican ii najpre,koristan post :)

    ОдговориИзбриши
  2. Divna njega. Eucerinovu micelarnu imam i super mi je, Avene serum je prava ljetna hidratantna bomba, jedino što bih ja probala anije mi dostupno Aktivni kiseonik i Reboa kremu. Nadam se detaljnijim recenzijama :) Hvala na linkanju posta, drago mi je čitati da djevojke od 20 godina pravilno njeguju svoju kožu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala najlepše Martina :) U potpunosti se slažemo, Eucerin micelarna i Avene serum su pravi pogodak, bice recenzije o Reboi sigurno :)

      Nema na čemu, the pleasure is mine :)

      Pozdrav :)

      Избриши
    2. Анониман18.2.15. 13:35

      https://www.facebook.com/pages/Active-Oxygen-Aktivni-kisik/885394601473562

      :)

      Избриши
  3. Анониман18.9.14. 00:35

    Sjajan post, zajednicka nam je Dahlia okolocna krema. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, drago mi je da koristimo i da smo zadovoljne istim proizvodom :)

      Pozdrav :)

      Избриши
  4. I ja se umivam Afroditinom penom, ali na mojoj ne piše Young :-D Nisam nikad probala Dahlia kreme, odgovara li ova s ružom za suvu kožu možda?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovu moju sam uzela jos u aprilu, videla sam skoro u Dm-u i Lilly-ju da ove pene ima, ali u izmenjenom izdanju ambalaze i natpisa, ne mogu da tvrdim da je ostao i sadrzaj unutra isti, ali se iskreno nadam da jeste :) Kako si ti zadovoljna njome?

      Ova Dahlia krema za negu koze oko ociju je zaista i vise nego odlicna ali za normalnu i manje zahtevnu kozu oko ociju, za suvu kozu bi mozda bila slaba.

      Pozdrav :)

      Избриши